26.11.2022 | събота | 22:19

Зуека: Спирането на „Господари на ефира“ провокира желанието ми да напусна България (ВИДЕО)

Публикувано:

Сподели поста:

Спирането на „Господари на ефира“ отключи в мен желанието да напусна България. Аз на практика видях колко сме затънали у нас. А колко хора преди нас са го изпитали на гърба си това – вземайки им фирмите, съсипвайки им живота и бизнеса. Това каза Васил Василев – Зуека в поредното издание на подкаста „Без граници“ с Георги Донков.

„…Причината е, че явно сме нагазили лука и сме се набъркали в интересите на този или онзи. Аз до последно не вярвах, че „Господари на ефира“ ще бъде спряно. Ние правихме новогодишното предаване, и когато го заснехме, аз смятах, че най-много да ни забавят за зимния сезон и че февруари месец ще стартираме. Нищо подобно. Беше много тъжно… Това е голямо дъно. Държавата ни е голямо дъно. В момента е страшна каша“, споделя Зуека в интервюто.

От близо половин година актьорът – художник живее извън България. Въпреки изключително успешната му телевизионна и театрална кариера у нас, той и семейството му взеха решение да напуснат родината си, в името на по-спокойния и уреден живот в Испания.

В момента Зуека се радва на страхотен успех като художник – за много кратко време направи няколко изложби и започна да продава картините си в целия свят.

Независимо от това обаче, той не изоставил и сцената. Заедно с колегата му Влади Априлов, обикалят света със спектакъла „Ние, българите“, писан специално за сънародниците ни в чужбина.

„Българите, които живеят извън страната, са много радушна публика. Те са много различни от публиката у нас. Тяхната нагласа е различна. Нагласата да видят, почувстват и осмислят това, за което им говориш. Посрещат ни много по-топло, много по-бурно. Като хора, изживели катарзис“, казва Зуека.

Той споделя още, че не гледа българска телевизия и форматите, на които преди това е бил водещ, защото не чувства потребност от това.

Вижте и чуйте целия разговор с Васил Василев – Зуека във видеото :

ИА newsONE
ИА newsONEhttps://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
лека мъгла
2.1 ° C
3.2 °
-0.5 °
85 %
1.3kmh
96 %
сб
2 °
нд
5 °
пн
3 °
вт
5 °
ср
4 °

Прочети още

Румен Радев: Необходими са решителни действия на световната общност в отговор на растящата продоволствена криза

Президентът Румен Радев участва в международната конференция за хуманитарната програма “Зърно от Украйна Необходими са решителни, колективни усилия на...

Задържаха за 72 часа адвокат за извършена имотна измама

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 45-годишна адвокатка за извършена измама. На 17.11.2022 г. в гр. София, с...

Обвиняемите за подкуп полицейски служители остават в ареста

Днес, 26.11.2022 г., съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Благоевград за вземане на мерки за неотклонение „задържане...

БСП се включи в Общобългарския поход за мир – срещу изпращане на оръжие за Украйна

Социалисти от цялата страна защитиха своята позиция за мирно решаване на конфликта в Украйна Социалисти от цялата страна -...