fbpx
More

  Зуека: Спирането на “Господари на ефира” провокира желанието ми да напусна България (ВИДЕО)

  Причината е, че явно сме нагазили лука и сме се набъркали в интересите на този или онзи, заяви той в поредния епизод на подкаста "Без граници" с Георги Донков

  Спирането на “Господари на ефира” отключи в мен желанието да напусна България. Аз на практика видях колко сме затънали у нас. А колко хора преди нас са го изпитали на гърба си това – вземайки им фирмите, съсипвайки им живота и бизнеса. Това каза Васил Василев – Зуека в поредното издание на подкаста “Без граници” с Георги Донков.

  “…Причината е, че явно сме нагазили лука и сме се набъркали в интересите на този или онзи. Аз до последно не вярвах, че “Господари на ефира” ще бъде спряно. Ние правихме новогодишното предаване, и когато го заснехме, аз смятах, че най-много да ни забавят за зимния сезон и че февруари месец ще стартираме. Нищо подобно. Беше много тъжно… Това е голямо дъно. Държавата ни е голямо дъно. В момента е страшна каша”, споделя Зуека в интервюто.

  От близо половин година актьорът – художник живее извън България. Въпреки изключително успешната му телевизионна и театрална кариера у нас, той и семейството му взеха решение да напуснат родината си, в името на по-спокойния и уреден живот в Испания.

  В момента Зуека се радва на страхотен успех като художник – за много кратко време направи няколко изложби и започна да продава картините си в целия свят.

  Независимо от това обаче, той не изоставил и сцената. Заедно с колегата му Влади Априлов, обикалят света със спектакъла “Ние, българите”, писан специално за сънародниците ни в чужбина.

  “Българите, които живеят извън страната, са много радушна публика. Те са много различни от публиката у нас. Тяхната нагласа е различна. Нагласата да видят, почувстват и осмислят това, за което им говориш. Посрещат ни много по-топло, много по-бурно. Като хора, изживели катарзис”, казва Зуека.

  Той споделя още, че не гледа българска телевизия и форматите, на които преди това е бил водещ, защото не чувства потребност от това.

  Вижте и чуйте целия разговор с Васил Василев – Зуека във видеото :