5.12.2022 | понеделник | 04:13

Зоран Заев: Нека българските експерти да анализират причините за трагедията

Публикувано:

Сподели поста:

Министър-председателят на Република Северна Македония Зоран Заев  призова да се изчакат българските експерти да анализират причините за възникването на инцидента на АМ „Струма“, довел до смъртта на чуждестранни граждани.

Той благодари на българските власти и медици за бързата реакция и положените грижи за оцелелите му съграждани. Заев каза, че пострадалите, които са настанени в „Пирогов“, са му разказали, че са успели да счупят прозорец със седалки от автобуса и така са се спасили.

Премиерът на РСМ каза, че му предстои да се срещне със служебния министър-председател на България Стефан Янев.

„Всички пострадали са граждани на Република Северна Македония, от повече националности са“, заяви той и уточни, че сред тях има и хора от Сърбия, както и белгийско семейство.

Заев коментира, че не знае детайли за транспортната фирма, освен това, че е извършвала превози между Скопие и София.

Министърът на външните работи на РСМ Буяр Османи добави, че след няколко дни сънародниците им ще бъдат транспортирани в Скопие.

Директорът на „Пирогов“ проф. Иван Поромански заяви, че пострадалите са контактни и са в стабилно състояние.

„Животът им е извън опасност. Всичко каквото трябва е направено“, увери той.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
предимно облачно
3.5 ° C
4 °
2.8 °
95 %
4.1kmh
75 %
пн
7 °
вт
10 °
ср
10 °
чт
10 °
пт
8 °

Прочети още

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

„Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ вече в кината

Прелестната анимация „Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ от селекцията на Синелибри 2022 тръгва в регулярно...

Иван Демерджиев: Винаги помнете, че в МВР имате голямо семейство, което държи на вас и ви подкрепя

Ръководството на министерството посрещна на Коледно тържество деца на загинали полицаи и пожарникари. С подкрепата на всички дарители...

Румен Радев и Весела Лечева бяха гости на спектакъла за 80 г. НСА

Президентът Румен Радев и министърът на младежта и спорта Весела Лечева бяха гости на спектакъла „Полет към звездите“...