fbpx
21.4 C
София
12 август 2022 | петък | 23:00

Генералният директор на НКЖИ инж. Златин Крумов: Гергана Алексова е освободена заради несправяне с поставените ѝ задачи 

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Заместник – генералният директор на Националната компания “Железопътна инфраструктура” Гергана Алексова е уволнена заради несправяне със служебните ѝ задължения. Това обяви на извънреден брифинг генералният директор на дружеството инж. Златин Крумов. Причина за него стана пресконференция на БСП, в която Георги Свиленски и Борислав Гуцанов обвиниха НКЖИ, че Алексова е неправомерно уволнена и възприемат този акт като вид реваншизъм. Крумов опроверга твърдението на социалистите, че Алексова е уволнена, защото е започнала да разглежда определени сделки, свързани с доставките в дружеството. 

Генералният директор коментира още, че поради експертизата на Алексова за определени периоди от време, фирмата е останала без горива, без услуги по хигиенизиране на железопътните гари и без застраховка “Трудова злополука” за служителите. Той е категоричен, че това е довело до извънреден труд на екипа на компанията и се е наложило управителният съвет да поеме огромни отговорности и рискове.

В отговор на случващото се Гергана Алексова написа в своя “фейсбук” профил следното:

“Когато разбереш, че са те уволнили защото си си вършил работата и си изпълнил разпореждане на генералния директор, държал си да се спази закона, и да се защити публичния интерес при разходването на парите на данъкоплатците …безценно! А когато това е по донос…уау, къде живеем?”

Снимка: Скрийншот от “фейсбук” профила ѝ

Крумов обяви още, че днес е получил и заплахи от БСП, и допълни, че за това е информирал Министерството на транспорта и съобщенията, както и останалите компетентни органи. 

Генералният директор подчерта, че ако това е цената компанията да работи прозрачно и нормално, е готов да я плати. 

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img