fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 23:52

Зимата се връща след Ивановден

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Годината започна със слънце и топло време. Такова ще остане до Йордановден, когато в страната постепенно ще нахлуе студен фронт и от Ивановден нататък зимата ще се завърне у нас. Това каза климатологът проф. Георги Рачев.

Ще има и валежи, които в петък и събота ще бъдат предимно от дъжд, а в неделя и понеделник може да има и превалявания от сняг. Температурите ще се понижат съществено.

От 15 градуса в момента, максималните температурите в столицата постепенно ще паднат до 1-2 градуса.

Проф. Рачев допълни, че вероятно на 11-12 януари ще има слаби снеговалежи.

В Смолянско, където има най-съществени снеговалежи, времето ще остане топло. Максималните температури ще се задържат около 5-7 градуса.

В периода 10-12 януари ще има смесени валежи.

“В Бургас морето вече е с температура 8-9 градуса. До края на януари тя ще падне с още градус-два. Хладно е, това е един от най-неприятните периоди на българското Черноморие. Доста валежно, макар не с много големи количества дъждове. От събота ще има по-дъждовно време”, каза проф. Георги Рачев.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img