fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:47:43
четвъртък | 26.05.2022 | 17:47:43
26.8 C
София

Жозеп Борел очаква ожесточаване на боевете в Донбас в следващите дни

Европейските външни министри ще обмислят как по-добре да се помогне на украинците и на Международния наказателен съд

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел изрази днес очакване боевете в Донбас да се ожесточат в следващите дни. Обикновено войната се губи или печели на бойното поле, заяви той при пристигането си за участие в днешното заседание на Съвета на ЕС по външни работи в Люксембург.

По неговите думи разширяването на санкциите срещу Русия заради войната в Украйна е открита възможност. Така той отговори на въпрос дали се подготвя въвеждане на ембарго над вноса на руски петрол и газ. Ще обсъдим действието на наложените вече санкции и бъдещите стъпки, допълни Борел.

Европейските външни министри ще обмислят как по-добре да се помогне на украинците и на Международния наказателен съд, посочи върховният представител. Той уточни, че представителството на ЕС в Киев, чиято дейност се възстановява, ще помага за събирането на доказателства за руските военни престъпления в Украйна, допълва БТА.

По неговите думи министрите днес ще бъдат запознати с впечатленията от пътуването на Борел и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен до Украйна в края на миналата седмица. Видяхме какво се е случило там, следите от жестоката агресия на руските войски срещу цивилни хора. Много бяхмче впечатлени, заяви Борел.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук