fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 14:46:33
събота | 21.05.2022 | 14:46:33
26.8 C
София

Жозеп Борел: Няма единодушно решение за санкциите

Все още няма единно решение за следващите санкции срещу Русия и най-вече по отношение на търговията с петрол

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Външните министри на ЕС не са постигнали съгласие по време на тяхната среща в понеделник относно санкции срещу руския петрол, съобщи Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел

Той обаче повтори, че  че блокът ще продължи да обсъжда следващия пакет от мерки. Държавите членки имат проблем и по отношение на настаняването на украински бежанци.

Той заяви, че Русия провокира глад в света и трябва да спре да обвинява за това налаганите санкции”. Борел обвини уските военни че бомбардират украинските складове за пшеница и има “голям брой кораби”, превозващи селскостопански износ, които не могат да напуснат украинските пристанища.

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук