fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 02:35

Жителите на Триград настояват за спешно възстановяване на достъпа до селото

Потърпевшите се готвят за гражданско неподчинение в сряда сутринта

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Живеещите в Триград настояват за спешно възстановяване на пътя до селото. Инициативен комитет „За спасяване на Триград“ инициира протестна подписка, която вече е подкрепена от две хиляди души, информира БНР.

Девети ден девинското село Триград и още три селища след него – Кестен, Жребово и Водни пад са без достъп. Селото бе сред най-засегнатите от обилния снеговалеж и лошо време в Смолянско.

Триград е целогодишна туристическа дестинация. Сега всички резервации в хотелите и къщите за гости са отменени.

„Положението е страшно“, казва Аркан, който работи в един от най-големите туристически обекти. По думите му местните обекти изплащат кредити, а след скъпия ток бедствието ги е сринало тотално.

„Имаме ток и вода, но с придвижването е много сложно. Отказват хората масово резервации за Нова година. Финансово и инфраструктурно сме много зле – тези загуби кой ще ни ги плати?“

„Няма пътища. Капарото, всичко изгаря. Положението е трагично“, казва и Емил, който също е зает в туристическия бизнес.

Местните жители се готвят за гражданско неподчинение в сряда сутринта на главния път Кричим – Девин, в района на КПП на входа в града.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img