fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:13:56
петък | 27.05.2022 | 02:13:56
17.8 C
София

Жители на Благоевград поискаха отмяна на зарята за Нова година

Илюминации няма да има и в Стара Загора и София

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Жители на Благоевград поискаха отмяна на зарята за Нова година, а спестените средства от нея да се дарят на семействата, които пострадаха от пожара в квартал “Струмско”. За целта организираха петиция, която към момента е подписана от над 400 души.

От своя страна кметът Илко Стоянов обяви, че фойерверки в областния център ще има и той ги е платил с лични средства. Той увери, че сумата е преведена и по сметката на пострадалите семейства. Стоянов каза още, че в началото на новата година ще обяви колко са платили за празничните фойерверки.

Стоянов каза пред БНТ, че пет от пострадалите семейства ще бъдат настанени в общински жилища в началото на януари. В момента тече 14-дневния срок, нужен, за да влезе в сила решението, което са взели общинските съветници в Благоевград на последното си заседание. Тогава те единодушно са подкрепили предложението на кмета, предназначението на тези жилища да бъде променено от Общински жилищен фонд във фонд “Резервен”, което административно позволява пострадалите хора да бъдат настанени в тях.

Без илюминации ще посрещнат 2022 година в Стара Загора, а в София, тя ще бъде заменена от светлинно шоу.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук