fbpx
More

  Земеделци излязоха на протест заради унищожена от градушка реколта

  Те блокираха с жива верига движението по пътя от Пловдив към Хасково, Свиленград и Турция

  Земеделци излязоха на протест и блокираха с жива верига движението по пътя от Пловдив към Хасково, Свиленград и Турция. Причината – забрана за стрелба срещу градоносните облаци заради прелитащ самолет в Пловдивско.

  Земеделските производители в Садово твърдят, че това е основната причина за унищожителната градушка, която съсипа реколтата им вчера следобед. Между 70 и 80% от продукцията им е унищожена.   Потърпевшите твърдят, че реколтата е погубена и очакват помощ от държавата, предаде NOVA.

  От общо 120 декара зеленчукова продукция, в нивата на Иван Василев унищожителната градушка е сринала всичко със земята. Загубите са за стотици хиляди левове.

  „Ние разчитаме две семейства на всичко това, за да ядем хляб. Даваме и работа на още 10 души, които разчитат на това. Сега не знам. Държавата трябва да поеме нещо, някак си да ни помогне”, каза земеделският производител и допълни, че за тях това означава фалит. „Ние имаме да плащаме 80 хиляди лева трактор, 24 хиляди лева купихме дрон да пръскаме. Какво ще пръскам с този дрон сега?”, каза още потърпевшият.