fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 14:54:46
събота | 21.05.2022 | 14:54:47
26.8 C
София

Зеленски: Въпросникът за присъединяването ни към ЕС е почти попълнен

Украйна подаде молба за членство в ЕС скоро след началото на руската инвазия

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Украйна почти е завършила попълването на отговорите на въпросника за присъединяването към Европейския съюз, съобщи президентът Володимир Зеленски в публикувано късно снощи видеосъобщение, предаде ДПА.

“Работата е почти свършена и ние скоро ще предоставим отговорите на представителите на Европейския съюз”, посочи той.

Въпросникът служи за основа за присъединителните преговори.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен връчи въпросника по време на неотдавнашното си посещение в столицата на Украйна Киев.

Украйна подаде молба за членство в ЕС скоро след началото на руската инвазия в края на февруари. ЕК в момента разглежда кандидатурата.

Преговорите за присъединяване към ЕС са дълъг и сложен процес – дори ако Комисията даде положителна оценка, може да мине много време до началото на преговорите, допълва БТА.

Фон дер Лайен все пак обеща бърз процес, напомня агенцията.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук