fbpx
More

  Зеленски: В момента се решава съдбата на Донбас

  Междувременно, Назначената от Русия администрация на украинската Запорожка област планира да произведе референдум за присъединяване към Русия, предаде Ройтерс, като се позова на руски медии

  Украйна вече вижда промяна на бойното поле, благодарение на предоставените от Запада артилерийски системи. Това заяви вчера губернаторът на Николаевска област Виталий Ким в интервю за  агенция Ройтерс.

  По думите му е само въпрос на време е Киев  да си върне значителни територии на юг. 

  Украинските сили в източния град Северодонецк са били отблъснати при руска бомбардировка и сега контролират само покрайнините му, каза  управителят на Луганска област Сергий Гайдай.

  В традиционното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че в Северодонецк се решава съдбата на Донбас.

  “В този вече 105-и ден от пълномащабната война Северодонецк остава център на конфронтацията в Донбас. Защитаваме позициите си и нанасяме значителни загуби на противника. Това е много жестока и много тежка битка. Може би една от най-трудните в тази война. Благодарен съм на всеки, който защитава този регион. В много отношения именно там сега се решава съдбата на Донбас.”

  Междувременно, Назначената от Русия администрация на украинската Запорожка област планира да произведе референдум за присъединяване към Русия, предаде Ройтерс, като се позова на руски медии.

  Руският управител Владимир Рогов,  заяви че референдумът ще се случи до края на годината.