fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 13:23:42
събота | 28.05.2022 | 13:23:42
21.8 C
София

Зеленски: Украйна може да прекрати преговорите с Русия, ако защитниците на Мариупол бъдат избити от руските сили

Той каза, че ситуацията в Мариупол остава изключително сложна

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Украинският президент Володимир Зеленски заплаши да изтегли страната си от продължаващите мирни преговори с Русия, ако украинските бойци, обсадени в пристанищния град Мариупол, бъдат избити от руските сили, предаде ДПА.

“Това, което те правят сега . . . може да сложи край на всякакви преговори”, каза Зеленски в публикувано вчера интервю за украински новинарски сайт.

“Там има руски сили, които мразят нашите бойци, и не смятам, че могат да им пощадят живота”, каза украинският президент, имайки предвид факта, че много от обсадените бойци са част от батальона “Азов”, съставен от националисти, чиято крайнодясна ориентация е обект на коментари в руски медии от седмици, допълва БТА.

Зеленски каза, че ситуацията в Мариупол остава изключително сложна, и че Киев е във връзка със защитниците на града ежедневно, посочва Ройтерс.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук