fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 19:04:43
петък | 27.05.2022 | 19:04:43
28.8 C
София

Зеленски: Следващите седмици ще са от критично значение за развоя на войната

Той призова отново западните страни, включително Германия, да предоставят повече помощ на Украйна

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Следващите седмици ще са от също толкова критично значение, както и тези от началото на войната, отбеляза украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си обръщение, цитирано от Асошиейтед прес.

“Руските войски ще предприемат още по-мащабни операции в източната част на нашата страна”, предупреди президентът, който обвини Москва в опит да избегне отговорността за военни престъпления. “Ще дойде денят, когато ще трябва да признаят всичко. Да приемат истината”, заяви той.

“Когато хората нямат смелостта да признаят грешките си, да се извинят, да се адаптират към реалността и да си вземат поука, те се превръщат в чудовища”, предупреди Зеленски. “И когато светът го пренебрегва, чудовищата решават, че светът е този, който трябва да се адаптира към тях”, добави той. “Украйна ще спре всичко това”, обеща той.

Зеленски призова отново западните страни, включително Германия, да предоставят повече помощ на Украйна, допълва БТА.

По-рано вчера украинският президент Володимир Зеленски почете паметта на загиналите преди 12 години в при самолетна кастрастрофа край Смоленск представители на елита на Полша и изрази солидарността си с Варшава, предаде Укринформ.

“Днес почитаме паметта на жертвите на самолетната катастрофа при Смоленск, която преди 12 годин отне живота на президента Лех Качински и представители на полския елит. В този ден ние сме солидарни с нашите полски приятели и съюзници, които твърдо стоят с Украйна в противодействието на агресията на Русия”, каза Зеленски.

На някои места в Полша този ден на възпоменание беше отбелязан с вой на сирени въпреки масовите възражения, че воят им ще травматизира ненужно бежанците от войната в Украйна, намиращи се на полска територия, предаде Асошиейтед прес.

Сиренният вой имаше за цел да подчертае значението и тъжния характер на този ден, на който се отбелязва гибелта на президента Качински, съпругата му и 94 други известни поляци, които загинаха при самолетната катастрофа в Русия преди 12 години.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук