fbpx
27.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 16:50:16
четвъртък | 26.05.2022 | 16:50:16
27.8 C
София

Зеленски с нови обвинения срещу Русия (ВИДЕО)

Той разкри, че руската армия е минирала всичко по пътя си

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обвини руската армия в използването на мини като тактика на отстъпление. Той направи обръщение към жителите на Украйна, като призова хората да изчакат подновяването на нормалния начин на живот, докато минираните територии не бъдат обезопасени. 

“Окупаторите се оттеглят от северната част от страната ни бавно, но осезаемо. В някои области те са отблъснати след сражения, докато другаде те сами са изоставили позициите си. След тяхното оттегляне ситуацията е катастрофална и има толкова много опасности. И това е наистина вярно. Първо – въздушните удари може да продължат. Второ – те са минирали цялата територия – къщи, техника, дори и телата на загиналите. Има толкова много мини и всякакви други капани”, заяви Володимир Зеленски.

Украинският президент заяви, че руските сили подсигуряват присъствието си в източните територии на страната. 

“На изток в нашата територия ситуацията остава много сложна. Руските войски се укрепват в Донбас и в Харков. Те се подготвят за нови мощни удари, а ние се подготвяме за нова още по-активна отбрана и използваме всички налични ресурс – както вътрешни, така и външни”, заяви още Володимир Зеленски.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук