fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 18:13:06
петък | 27.05.2022 | 18:13:06
28.8 C
София

Зеленски: Руските войски в Южна Украйна извършват изтезания

Той посочи, че планираната руска офанзива в Източна Украйна "ще започне в близко бъдеще"

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Украинският президент Владимир Зеленски каза, че руските войски в Южна Украйна извършват изтезания и отвличания и призова света да реагира на това, предаде Асошиейтед прес.

Там са изградени помещения за изтезания, каза снощи Зеленски във вечерно обръщение към нацията.

Те отвличат представители на местните власти, посочи той.

Зеленски каза, че хуманитарната помощ се краде, заради което има глад.

В окупираните части на Херсонска и Запорожка области “руснаците създават сепаратистки държави и въвеждат руската валута – рублата”, каза той.

Той посочи, че планираната руска офанзива в Източна Украйна “ще започне в близко бъдеще”.

Зеленски отново призова за засилване на санкциите срещу Русия, включително върху целия й банков сектор и петролната индустрия, допълни БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук