fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 03:27:58
петък | 27.05.2022 | 03:27:58
17.8 C
София

Зеленски призова света да се подготви за възможна руска ядрена атака

Той каза още, че човешкият живот не значи нищо за Русия

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Украинският президент Володимир Зеленски призова света “да се подготви” за възможно използване от Русия на ядрено оръжие, по време на интервю пред няколко украински медии, предадоха световните агенции.

“Не трябва да чакаме момента, когато Русия реши да използва ядрените си оръжия. трябва да се подготвим за това”, каза Зеленски по време на интервюто, предавано от шест украински информационни сайта, както и от канцеларията на президента в Телеграм.

“Не само аз, а целият свят, всички държави трябва да бъдат обезпокоени”, каза украинският президент.

Зеленски реагира на коментарите, направени по-рано от директора на ЦРУ Уилям Бърнс, който каза, че предвид неуспехите на Русия в Украйна, заплахата от използване на тактически ядрени оръжия от Москва не трябва да се подценява.

Зеленски каза още в интервюто, че човешкият живот не значи нищо за Русия, допълва БТА.

По въпроса за възможно използване от Русия на химическо оръжие украинският президент каза, че е важно да сме готови, а не да се страхуваме. “Това обаче не е въпрос за Украйна, не само за Украйна, а за целия свят според мен”, допълни той.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук