fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 05:41

Зеленски пред ЕС: Вътрешните разпри трябва да спрат

"Очевидно е, че трябва да има напредък в санкциите срещу руската агресия", допълни украинският президент

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

“Вътрешните разпри трябва да спрат”, заяви днес украинският президент Володимир Зеленски пред лидерите на страните от Европейския съюз и призова за “по-голямо единство”, за да може да бъде одобрен шестият пакет от санкции срещу Москва, предаде Франс прес.

“Европа трябва да покаже своята сила. Защото Русия смята за аргумент единствено силата. Време е повече да не сте разединени, а да сте единно цяло”, каза той във видеопослание, излъчено на извънредната среща на върха на ЕС в Брюксел.

“Само чрез по-голямо единство ще можем да намерим ефикасни отговори на всичко, което Русия прави срещу нас и срещу вас”, подчерта Зеленски.

Украинският президент насърчи 27-те страни да гласуват нов пакет санкции срещу Русия, “включително върху петрола, така че Русия да си плати за това, което върши срещу Украйна, срещу Европа”. “За да станете най-сетне независими от руските енергийни оръжия, поне що се отнася до петрола”, каза той.

“Очевидно е, че трябва да има напредък в санкциите срещу руската агресия”, допълни украинският президент.

Унгарският премиер Виктор Орбан, чиято страна е силно зависима от руския петрол, заяви предварително днес, че засега няма приемлив компромис за европейско ембарго върху руския петрол.

“За съжаление, по някаква причина, която ми убягва, още не сме там”, отбеляза в обръщението си Зеленски. Според него Русия не иска да види единен Европейски съюз, а “27 разделени държави, 27 парчета, които не могат да се съчетаят. Това е тяхното желание”, заяви той.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here