fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 07:17

Зеленски поиска Русия да бъде обявена за страна, подкрепяща тероризма

Той определи като военно престъпление бомбардировката над затвор в Оленовка, Донецка област

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Украинският президент Володимир Зеленски призова Русия да бъде обявена за държава, подкрепяща тероризма.

Киев и Москва си отправиха поредните обвинения на фона на продължаващите бойни действия в Източна Украйна, като и двете страни съобщават, че евакуират хора от опасните райони.

Като военно престъпление определи Володимир Зеленски бомбардировката над затвор в Оленовка, Донецка област. По данни на украинската страна там са загинали 50 души.

“Призовавам Русия да бъде официално заклеймена като “държава, подкрепяща тероризма”. Обръщам се по-специално към САЩ – това решение е необходимо сега, в този момент. Тази страна вече доказа с множество терористични атаки, че е най-големият източник на тероризъм в света днес. Това е факт”, заяви Зеленски.

Той допълни, че украински дипломати са информирали за последиците от нападението над затвора най-висши международни представители, включително Съвета за сигурност на ООН.

Според световната организация пет месеца след руското нахлуване, войната в Украйна “не показва признаци на прекратяване, а боевете се ожесточават”.

Украйна съобщи също, че през нощта руснаците на два пъти са обстрелвали Харков.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img