fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:39:54
петък | 27.05.2022 | 02:39:54
17.8 C
София

Зеленски определи срещата си с Пелоси като важен сигнал за подкрепата на САЩ в труден момент

В излъчено по телевизията обръщение той заяви, че са били обсъдени доставки, свързани с отбраната на Украйна

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Украинският президент Володимир Зеленски определи срещата си с председателката на Камарата на представителите на САЩ Нани Пелоси като важен сигнал за подкрепата на Вашингтон в труден момент, предаде Асошиейтед прес.

В излъчено по телевизията обръщение Зеленски заяви, че на срещата с Пелоси са били обсъдени доставки, свързани с отбраната на Украйна, финансова подкрепа и санкции срещу Русия.

В събота Пелоси и няколко американски конгресмени се срещнаха със Зеленски и негови водещи помощници в продължение на три часа. Те изразиха подкрепата на САЩ за Украйна, в момент, когато Пелоси работи за прокарването на голям пакет с помощи за Украйна през Конгреса.

Зеленски отбеляза, че украинците “са благодарни на всички партньори, които изпращат такива важни и силни сигнали за подкрепа, като посещават нашата столица в толкова труден момент”.

Украинският президент добави, че от началото на конфликта в Украйна на 24 февруари над 350 000 души са били евакуирани от зоните на бойни действия благодарение на договорените с Москва хуманитарни коридори, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук