fbpx
30.8 C
София
4 юли 2022 | понеделник | 17:12

Зеленски: Между 60 и 100 украински военни умират всеки ден в сражения

Според информации от фронта, руснаците също са понесли значителни жертви

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Между 60 и 100 украински военни умират всеки ден в сражения и около 500 други са ранени. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски пред американската медия “Нюзмакс”, предаде Франс прес.

“Ситуацията в Източна Украйна е наистина трудна”, каза той. “Губим между 60 и 100 военни на ден, които са убити в сражения, и около 500 военни на ден биват ранени”, допълни Зеленски, говорейки пред медията чрез преводач.

Този висок брой на човешки жертви идва в момент, в който украинските сили водят ожесточени сражения срещу руските сили, които се опитват да поемат контрола върху Луганск в Източна Украйна. 

По-голямата част от Севердонецк, ключов град в тази зона, е вече под контрола на руската армия след много бомбардировки, които разрушиха около 90 процента от града, според украинската телевизия.

“Ние държим нашите отбранителни позиции в Изтока”, подчерта обаче Зеленски.

Според информации от фронта руснаците също са понесли значителни жертви. Украинското правителство миналата седмица каза, че Русия е изгубила над 30 000 военни от началото на офанзивата в Украйна на 24 февруари, допълва БТА.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here