fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 09:51:53
петък | 27.05.2022 | 09:51:53
15.8 C
София

Зеленски изрази недоволството си от Турция заради приема на руски туристи

В управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието реагираха остро на изявлението

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Украинският президент Володимир Зеленски в интервю пред гръцката телевизия ЕРТ е посочил, че е “обиден” на Турция, тъй като приема руски туристи в страната, съобщи турското издание Хаберлер.

Турция от една страна играе ролята на посредник и подкрепя Украйна с важни стъпки, но от друга страна виждаме, че те се подготвят да приемат много туристи, специално от Русия. Като президент, искам да кажа, че ако искаме да имаме приятелски отношения, това не трябва да се допуска, тъй като означава прилагане на двоен стандарт спрямо Украйна. Това не е правилно. Вие за истината ли сте или не? Трябва да направите избор, заявил Зеленски, отбелязва Хаберлер.

В управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието реагираха остро на изявлението, тъй като украинският президент неведнъж е изказвал положителни послания за ролята на Турция като посредник в руско-украинския конфликт.

Един от най-активните членове на Партията на справедливостта и развитието Шамил Таяр написа изключително гневно послание в Туитър, като окачестви Зеленски като “глупав комедиант”, допълва БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук