fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 05:14

Зеленски е в източната част на Украйна за първи път от началото на руската инвазия

Той отиде в Харков, откъдето Москва изтегли в последните седмици военните си, за да ги съсредоточи по други фронтови линии

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Украинският президент Володимир Зеленски посети източната част на страната за първи път от началото на руската инвазия в Украйна, предадоха световните агенции.

Зеленски отиде в Харков, откъдето Москва изтегли в последните седмици военните си, за да ги съсредоточи по други фронтови линии.

“2229 са разрушените къщи в Харков и в областта. Ние ще ги възстановим, ще ги изградим наново и ще върнем отново живота. В Харков и във всички други градове и села, където злото дойде”, написа в “Телеграм” Зеленски. Към това послание той постна и видео от визитата си.

Кадрите показват още президентът да инспектира разрушенията в града и унищожените превозни средства покрай пътя. Той носи бронирана жилетка и е придружаван от сътрудници и въоръжени военни, допълва БТА.

“В тази война окупаторите се опитват да постигнат какъвто и да е резултат. Но те трябва да са разбрали отдавна, че ние ще защитаваме нашата земя докрай. Те нямат никакъв шанс. Ние ще борим и ще спечелим”, заяви Зеленски.

На кадрите се вижда и как президентът награждава с медали украински военни, предаде ДПА.

“Чувствам безкрайна гордост заради нашите защитници. Всеки ден те рискуват живота си и се борят за свободата на Украйна”, каза той.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here