fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 00:43:55
събота | 28.05.2022 | 00:43:55
21.1 C
София

Зеленски: Целите на Русия не се ограничават само до Украйна

Вече не е достатъчно Украйна да бъде снабдявана само с отбранителни оръжия, заяви британската външна министърка

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че руските цели са много по-големи от войната в Украйна, предаде ДПА.

“Крайната цел на руското ръководство е не само да завземе територията на Украйна, а да разчлени цяла Централна и Източна Европа и да нанесе глобален удар по демокрацията”, заяви Зеленски в традиционното си вечерно видео обръщение, публикувано късно снощи в Телеграм. В свободния свят на практика всички  разбраха, че инвазията в Украйна е само началото, добави той. Продължаващите атаки срещу Украйна, например в Одеска област на юг или в Донбас на изток, само ще донесат “нови загуби” на Русия. Ще има нов пакет от европейски санкции или нови търговски ограничения. Повечето руснаци ще трябва да плащат с бедност за агресивната политика на управляващите в Москва, заяви Зеленски.

В същото време британската външна министърка Лиз Тръс заяви, че вече не е достатъчно Украйна да бъде снабдявана само с отбранителни оръжия за борба с руската инвазия, съобщи Ройтерс.

“Твърде дълго време имаше фалшиво разграничение между отбранителни и нападателни оръжия. Това се превърна в оправдание за някои да протакат и да не го правят. Това време вече отмина”, заяви днес Тръс пред парламента.

Първоначално Великобритания ограничаваше доставките на оръжия до тези, класифицирани като отбранителни, но вече говори за разширяване на видовете оръжия, които доставя, и за използване запаса си от военни автомобили, за да даде възможност на други страни – като Полша – да доставят танкове директно на Украйна.

По-рано Германия за първи път обяви, че ще извърши директна доставка на свои тежки оръжия за Украйна, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук