fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:51:39
четвъртък | 26.05.2022 | 17:51:39
26.8 C
София

Зеленски: Благодарен съм на САЩ за новата военна помощ на стойност 800 млн. долара

Той каза, че в телефонния си разговор с президента на САЩ Джо Байдън са обсъдили новата доставка на оръжие

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е “искрено благодарен” на САЩ за новата военна помощ на стойност 800 милиона долара, предаде Асошиейтед прес.

В ежедневното си обръщение Зеленски изказа снощи и благодарност за визитата на президентите на Полша, Естония, Литва и Латвия. 

По думите му това са лидери, които “ни помагат от първия ден, които не се поколебаха да ни дадат оръжие, които не изпитаха съмнение дали да наложат санкции”.

Зеленски каза, че в телефонния си разговор с президента на САЩ Джо Байдън са обсъдили новата доставка на оръжие, още по-твърди санкции срещу Русия и усилията да бъдат изправени пред правосъдието онези руски военни, които са извършили военни престъпления в Украйна. 

“Неизбежно е руските войски да бъдат подведени под отговорност. Ще изправим всички пред трибунал, и то не само за това, което е извършено в Буча”, заяви още Зеленски, напомняйки за посещението на прокурора на Международния наказателен съд Карим Хан в района.

Президентът на Украйна добави, че продължават дейностите по разчистване на десетки хиляди неексплодирали снаряди и мини, изоставени в Северна Украйна след изтеглянето на руснаците. Той призова хората, които се завръщат по домовете си, да бъдат внимателни към всякакви непознати предмети и да съобщават за тях в полицията, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук