fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:58:34
четвъртък | 26.05.2022 | 17:58:34
26.8 C
София

Зеленски: 60 души са загинали при бомбардирoвката на училище в село Билохоривка

Над 170 цивилни от "Азовстал" и от други райони на Мариупол, днес пристигнаха в Запорожие

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

60 души, укриващи се в училище в украинското село Билохоривка, са загинали при руската бомбардировка по сградата, съобщи днес украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от световните агенции.

Само вчера в село Билохоривка (в района на Луганск) при руска бомбардировка бяха убити 60 цивилни, посочи Зеленски по време на видеоконференция с лидерите от Г-7, информира Франс прес, допълва БТА.

Междувременно Международният комитет на Червения кръст съобщи днес, че над 170 цивилни лица, евакуирани от района на Мариупол, включително от металургичния комбинат “Азовстал”, са пристигнали днес в Запорожие. 

Над 170 цивилни от “Азовстал” и от други райони на Мариупол, днес пристигнаха в Запорожие, се казва в съобщението.

В текста е посочено, че това е третата операция по безопасната евакуация, извършена координирано с Международния комитет на Червения кръст.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук