fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 13:14

“Зеленият” сертификат на мушка! Мрежата отговори на противоепидемичните мерки със смях

Ергени се вайкат, че освен платен ток и бутилка олио, имат нужда от "зелен" сертификат

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Едно от малкото места, където се чува гърлен смях срещу реалността, която намусено посрещаме ежедневно, остават социалните мрежи. Спасителният пояс за националната ни черта да изграждаме крепостни стени от ирония срещу проблемите си плува в пенливите води на новите противоепидемични мерки вече няколко дни. Резултатите изглеждат обещаващи, а на потребителите не им омръзва.

Фейсбук измисли нова зелена банкнота за столевка. От нея обаче не ни гледат очите на “Щастливеца”, който осмя стоически “Бай Ганьо” и видя Чикаго, а погледът на служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Той ще трябва да приеме и новата интерпретация на името си, което започва с три цифри – “100йчо”. Така ръководителят на здравното ведомство вече си прави компания с друг негов съименник – треньорът на футболния ЦСКА – Стойчо Младенов, когото феновете умилително нарекоха “Тройчо” (3oйчо). И в някаква степен с невръстния син на Илън Мъск, който получи нестандартното име –  X AE A-12.

Протести в цялата страна срещу въвеждането на зеления сертификат (ОБЗОР) -  bTV Новините

Всеки с проблемите си

Мерило за предизвикателствата, които посрещаме в живота си обикновено е нашата собствена перспектива. Затова и всеки погледна “зеления” сертификат по свой начин. Някои поставиха баркод машина между разсъблечен мъж и недоволната му жена, която го чака с кръстосани ръце под завивките. “Любовта иска жертви”, ще възкликнат философите.

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

Други, на които пък предстои тепърва да изградят горепосочената семейна идилия, изпаднаха в противоречие относно правилния подход при първа среща.

Georgi Neychev (@GeorgiNeychev88) | Twitter

Конспираторите

Заговорите винаги оставят следи, които зорките погледи на “знаещите истината” не пропускат за миг. Така политическата ни класа, която в последните седмици застана твърдо зад ваксинацията срещу COVID-19, бе хваната в крачка. Изобличаващ компонент във всеобщия “политически заговор” се оказа медицинското лице, което бе хванато да поставя ваксина на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, председателя на ДПС – Мустафа Карадайъ и мотивирания за нови предизвикателства в Народното събрание – бизнесменът Делян Пеевски. Един и същи човек?! Някои потребители изразиха съмнения, че иглата може би е една и съща, но всички в социалните мрежи се попитаха и си отговориха по конспираторски – “Случайност? Не мисля!”

Може да бъде изображение с 6 души и на закрито

“Отмъщението на малките бицепси”

Гледате с искрено презрение посетителите във фитнеса, които загряват с тежестите, които вие все още не може да повдигнете? Или пък сте направили първата крачка към “плажното тяло” за следващия август, но все още сте далеч от формата, която ще ви осигури комфортен престой върху шезлонгите на българското Черноморие? Социалните мрежи вече дават конкретни съвети за безмилостна вендета към всички, които не вярват във вас. Не забравяйте обаче, че последвалият ефект върху собственика на фитнеса, би могъл да се трансформира в справедлив гняв върху вас.

Двете крайности на въображението

За някои, “зеленият” сертификат отдавна е намерил място в необходимите консумативи на едно домакинство.

Може да бъде изображение с текст, който гласи 'GREEN PASS'

А други го отъждествиха с историческата реликва, ушита от Райна Княгиня, преди Априлското въстание, заявявайки, че България отдавна има своя “Зелен” сертификат.

Доза хумор: Зеленият сертификат стана вдъхновение за нови шеги в социалните  мрежи (СНИМКИ) - Нова Вест

Мъже в социалните мрежи побързаха да благодарят за новите мерки, които ще възпрат много от техните съпруги да пазаруват в мола. По габровски, някои дори потърсиха дами без “зелени” сертификати, за да са сигурни, че разходите им ще бъдат по-малки.

От днес започват засилени проверки на публични места на закрито. И ако социалните мрежи се шегуват с новите противоепидемични мерки, то властите гледат на собствените си разпоредби съвсем сериозно. Дотолкова, че нарушителите ще бъдат глобявани със сума до 10 000 лева, а при определени случаи ще се налагат дори по-сериозни наказания.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img