fbpx
27 C
София
12 август 2022 | петък | 16:52

Здравният министър издаде заповед за облекчени мерки в университетите

Заповедта влиза в сила от 21 февруари

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Изискванията за провеждане на присъствен учебен процес във висшите училища се облекчават. Това нареди здравният министър Сербезова със заповед, издадена днес.

От понеделник, 21 февруари, присъственият учебен процес във висшите училища, освен при прилагане на подхода „зелен сертификат”, се допуска и при изпълнение на следните условия:

  • Въведено е обучение по график, при което не се допуска едновременно провеждане на практически или семинарни упражнения на повече от 50% от групите, както и смесване на групи;
  • Създадена е организация за провеждане на лекции при 50% заетост на помещенията;

Задължително остава изискването за носене на защитна маска от студентите и преподавателите, както и редовно проветряване на всеки час и дезинфекция на помещенията.

- РЕКЛАМА -spot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img