fbpx
More

  Заведенията с 80% спад в оборотите след въвеждането мерките

  Намалението на приходите е пряко свързано с процента на ваксинираните у нас

  Над 80% спад в оборотите отчитат браншовите организации на заведенията след въвеждането на “зеления” сертификат. Те смятат, че посещенията са се свили след ограничителните мерки, въведени със заповедта на здравния министър.

  Собствениците на ресторанти и заведения изчисляват, че спадът в посещенията е пропорционален на ваксинираните българи. При 20% ваксинация – 80% спад на оборота.

  “Такава криза в сектора не е имало през последните повече от 30 години”, се казва в съобщение, разпространено от Хотелиерската и ресторантьорска асоциация, Асоциацията на заведенията и Сдружението на заведенията, пише БНР.

  От бранша твърдят, че дори някои от най-оборотните заведения в София отбелязват дни с нулеви резервации, а други вече затварят.

  Собствениците подчертават още, че въпреки рестрикциите, мерки в подкрепа на засегнатите бизнеси и техните служители към момента няма. Те обявяват готовността си да се включат в организираните национални протести утре в столицата и в някои от големите градове на страната.