fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:40

Затруднено ще бъде движението по пътя между Пловдивци и Рудозем

Причината е възобновяването на ремонтните дейности

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Движението по пътя между Пловдивци и Рудозем ще бъде временно затруднено. Причината е възобновяването на ремонтните дейности. Движението ще се осъществява в платното, по което не се работи.

От Агенция “Пътна инфраструктура” съветват шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация.

Срокът за завършването ремонта е 30 септември.

Ремонтните работи на третокласния път започнаха през миналата година. През есента на 2021 година бяха преустановени заради необходимостта от подмяна на довеждащия водопровод от Елховец до Рудозем. Докато община Рудозем подмени водопровода в този участък, с дължина около 8 км, пътноподдържащото дружество ще може да извършва строителни работи встрани от платното за движение. Те включват изграждането на габиони, укрепване на откоси и т. н.

Пътят не е основно ремонтиран от 30 години. Той е основна транспортна връзка на язовир “Пловдивци” и населените места в района с община Рудозем и областния център Смолян.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img