Повод за полицейските действия е задържането на 18-годишен шампион по кикбокс от града, който преби 61-годишен бивш футболист на Миньор Перник.

Засиленото полицейско присъствие в Перник. Повод за полицейските действия е задържането на 18-годишен шампион по кикбокс от града, който преби 61-годишен бивш футболист на Миньор Перник. Случаят е от преди дни, но нашумя в публичното пространство, тъй като извършителят първоначално беше задържан , а часове по-късно беше пуснат на свобода. Оказа се, че той е син на местния пернишки прокурор Бисер Михайлов.

Нападателят на 61-годишния футболен треньор вече е задържан, с повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда и закана за убийство.

Треньорът е пребит от Васил Михайлов посред бял ден в центъра на града. Близките на потърпевшия дават гласност на случая в социалните мрежи и с тях се свързват десетки други жертви на 18-годишния нападател. 

Съпругата на 61-годишния треньор сподели, че причината за побоя е заради пуснат слух. Тя разказа още, че другите нападнати са били заради „лош поглед“, направена забележка и други. Тя подчерта. че нападателят е безпардонен, арогантен и с чувство за безнаказаност заради позицията на баща си.

Случаят породи напрежение в миньорския град и жителите изразиха готовност да протестират, ако извършителят бъде пуснат на свобода. 

Полицейското присъствие в града продължава.