fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:03:52
четвъртък | 26.05.2022 | 20:03:53
26.8 C
София

Заседание на ВСС (ВИДЕО)

ВСС  разглежда две предложения за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Закриването на специализираното правосъдие отива в Конституционния съд. Жалбата ще бъде подадена днес, заяви  главният прокурор Иван Гешев, преди заседанието на ВСС за предсрочното освобождаване на главния прокурор.

ВСС  разглежда две предложения за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, но на база различни факти. Предложенията са от служебния правосъден министър Янаки Стоилов и от министър Надежда Йорданова. По думите на Гешев , няма никакви юридически основания в двете предложения. “Най-вероятно зад тези “смешни” твърдения седят политически интереси”, посочи обвинител №1. Той допълни, че това, което вероятно се цели, е нелегитимно овладяване на прокуратурата, персонална смяна на главния прокурор, съсипване на наказателното правосъдие с т.нар. реформи. 

Закриването на специализираното правосъдие отива в Конституционния съд. Жалбата ще бъде подадена днес, заяви  Гешев. Правосъдният министър Надежда Йорданова коментира, че няма притеснения.

“Твърдението на Гешев за политически интереси е меко казано странно. Това, че правосъдният министър обжалва решение на ВСС, което счита за незаконосъобразно, не е процедурна хватка за бавене на каквато и да е процедура, а желание за установяване на законосъобразността в конкретни решения и действия на ВСС. В искането относно допустимостта му правя няколко доказателствени искания с оглед установяване на обстоятелствата, които се съдържат в него”, настоя тя. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук