fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 07:49:52
петък | 20.05.2022 | 07:49:52
5.7 C
София

Засаждат „зеления трамвай“ в линейния парк на бул. „Македония“ (ГАЛЕРИЯ)

Покрай релсите на трамвая между Руски паметник и бул. „Христо Ботев“ предстои да бъдат засадени над 1500 кв.м. култивирана трева

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Стартира поставянето на тревните чимове в новия линеен парк по продължението на бул. „Македония“ в София. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Покрай релсите на трамвая между Руски паметник и бул. „Христо Ботев“ предстои да бъдат засадени над 1500 кв.м. култивирана трева, която ще завършва цялостната архитектурна композиция на пространството, превръщайки го в „зелен остров“ в самия център на града. Проектът за линеен парк е на френското бюро  „Вилмот архитекти“.

„По-голямата част от растителността в парка е вече посадена. Инфраструктурно вече са оформени пероните, пешеходните алеи и велоалеята. След като монтираме парковата мебел в специализираните кътове за отдих, паркът ще получи своя цялостен облик“. Това коментира зам.-кметът по строителство в СО инж. Ангел Джоргов.

Към момента, по-голямата част от растителността в новия парк е вече засадена. В пространството между спирките бул. „Македония“ и „Руски паметник“ има над 150 нови дървета от вида липа, над 10 000 храсти и цветя.

Припомняме, че непосредствено преди откриването на строителната площадка по бул. „Македония“, 32 от дърветата там, които попадаха в обхвата на ремонта, бяха извадени със специализирана техника и преместени в Южния парк.

Реконструкцията на релсовия път и закупуването на нов подвижен състав (трамваи) по него, се реализират от Столична община по Проект „Интегриран столичен градски транспорт-фаза II“, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук