fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 03:34:58
петък | 27.05.2022 | 03:34:58
17.8 C
София

Засаждат нова гора близо до село Негован

Това е втора инициатива на Столичната община за залесяване в крайградски райони и създаване на зелен пояс

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Още една нова гора ще бъде засадена от доброволци в София. Тя ще се намира близо до село Негован. Засаждането ѝ стартира на 9 април 2022 г. В рамките на четири уикенда ще бъдат залесени  15 000 фиданки. Новата гора ще се разполага на площ от 137 дка в землището на селото. Инициативата ще се проведе със съдействието на лесовъдите от “Управление на общински земи и гори”, които ще проследят всичко да се случва както трябва.

Това е втора инициатива на Столичната община за залесяване в крайградски райони и създаване на зелен пояс.

С помощта на доброволци в рамките на четири сезона се очаква да бъдат засадени 86 000 фиданки дъб, с което ще бъдат възстановен загубените в района крайречни гори.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук