28.11.2022 | понеделник | 16:16

Засаждат над 2000 дървета в София

Публикувано:

Сподели поста:

Над 2000 дървета ще бъдат засадени в София през тази есен. Около 1200 от тях ще са покрай улици и булеварди, 350 – в паркове и градини и 500 – по инициативата „Моето зелено училище/детска градина“. Това съобщи директорът на общинската дирекция „Зелена система“ Димитър Данчев.

„Дърветата са от видовете ясен, липа, акация, чинар и шестил, които традиционно използваме в столицата. Те ще бъдат засадени до края на ноември“, каза той.

По негови изчисления до края на годината ще бъдат засадени общо над 4100 дървета.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
4.1 ° C
4.6 °
3.7 °
74 %
2.6kmh
100 %
пн
4 °
вт
4 °
ср
4 °
чт
4 °
пт
8 °

Прочети още

Софийска градска прокуратура се самосезира във връзка с манипулиране на машинния вот

Днес, 28.11.2022 г., Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по повод публикации в медиите, съдържащи твърдения, че машинният...

Мъж е задържан за опит за убийство, което останало недовършено

Мъж е задържан за опит за убийство, което останало недовършено

СОС трябва да определи сроковете за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове

След дълги години отлагане и прехвърляне на отговорността между институциите общинските съветници на ВМРО в Столична община предприеха...

Перу и Историята на Майката Земя по VIASAT HISTORY 

Перу и Историята на Майката Земя по VIASAT HISTORY