fbpx
11.3 C
София
петък | 20.05.2022 | 00:40:25
петък | 20.05.2022 | 00:40:25
11.3 C
София

Заради високата цена на тока: от ГЕРБ искат Комисията по енергетика да бъде свикана извънредно

Те ще представят предложението си за компенсации заради високите цени на тока за църкви, болници, детски градини и училища, социални домове, транспорт в градовете и по националните пътища

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Извънредно свикване на парламентарната комисия по енергетиката в понеделник поиска ГЕРБ. Искането е придружено с необходимия брой подписи.

По време на заседанието от партията ще представят предложението си за компенсации заради високите цени на тока за църкви, болници, детски градини и училища, социални домове, транспорт в градовете и по националните пътища.

“Това е проект на решение за компенсация на сто процента от увеличението за всички тези обществени организации, които не могат да увеличат цените, или които изпълняват обществена услуга”, каза Делян Добрев.

Според депутата Николай Нанков пък високите цени на тока ще задълбочат проблемите и на ВиК-дружествата, особено на места, където водата се добива с помпи на ток. 

“Подобен проблем ще засегне редица ВиК дружества, не само потребителите на територията на област Ямбол. Касае се за област Добрич, област Шумен, да не изброявам всички, в които помпажната вода е в пъти повече от гравитачната”, коментира Нанков.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук