3.12.2022 | събота | 07:11

Започва разширението на Голямоконарско шосе

Публикувано:

Сподели поста:

1 500 000 лв. за реконструкция и разширяване на Голямоконарско шосе одобри Министерският съвет в свое постановление от 5 ноември 2021 г. Парите са допълнителен трансфер за целеви разходи за 2021 г. и ще бъдат преведени по бюджета на община „Марица“, съобщи Ангел Стоев, областен управител на Пловдив.

„Благодаря на служебния кабинет и на президента Радев, че изпълниха поетия към пловдивския бизнес ангажимент, че дават ход на изключително важен за региона инфраструктурен проект“, заяви инж. Пламен Панчев – председател на „Клъстер Тракия икономическа зона“, основател и изпълнителен директор на „Тракия икономическа зона“.
В проекта за Голямоконарско шосе се предвижда удвояването му, както и изграждането на  кръгови кръстовища  с  бул. „Дунав“ с „Васил Априлов“, на отбивката за КАТ, хладилната база на индустриалната зона на с. Радино, Западната тангента, на жп прелеза със с. Царацово и на южния обход на община „Марица“. Пътят ще е с две платна по три ленти до табелата на Пловдив и с две платна по две ленти до пътната връзка за с. Царацово. 

Пътят свързва с автомагистрала „Тракия“ не само град Пловдив, но Смолян и Родопите. Трасето е най-ползваната входно-изходна артерия на Пловдив. Над 500 000 жители на общините Пловдив и Марица минават по тази  пътна мрежа.

„Финансирането на реконструкцията и разширяването на Голямоконарско шосе от страна на правителството ще доведе не само до нормализиране на трафика, но и до привличането на нови инвестиции в региона“, убеден е изпълнителният директор на Тракия икономическа зона.

По думите му невъзможността за нормално придвижване на хора и стоки пречи на работния процес.

„Тази година са в ход и нови инвестиции за над 100 милиона лева – в заводи за текстил, високотехнологични електро компоненти, електрически велосипеди и други двуколесни електрически превозни средства, алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади, опаковки, строителни материали“, припомни инж. Панчев.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
5.1 ° C
5.4 °
4.8 °
88 %
2.1kmh
100 %
сб
8 °
нд
7 °
пн
8 °
вт
9 °
ср
11 °

Прочети още

Румен Радев: Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм!

Президентът Румен Радев разкритикува думите на премиера на Нидерландия Марк Рюте, който разкритикува България, че всеки може да...

Какво да гледаме в HBO max през декември

Сред акцентите в празничния месец са блокбастърът Морбиус с Джаред Лето и филм-изненада, който ще бъде наличен на 16 декември....

„Брансън“ дебютира днес в HBO max

„Брансън“ - документалната поредица за световноизвестния предприемач дебютира в HBO Max „Винаги съм вярвал, че животът ти не е пропилян,...

Осем филма за празниците, които някои не биха харесали, но – струва ни се – на вас ще ви допаднат

Балът на чудовището, Братя Грим, Американски пай и още нетрадиционните кинопредложения от менюто на TV1000 Освен мигащите светлинки по...