fbpx
19.1 C
София
12 август 2022 | петък | 02:26

Започва програма за обучение и наемане на аутисти в IT компания

Иновативната програма е доказала своята ефективност в англоезични страни

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

За пръв път у нас стартира програма за обучение и наемане на хора с аутизъм на работа в IT компания. България и Полша ще са първите неанглоезични страни, в които тя ще се приложи с помощта на партньори с опит.

За кандидатстване по програмата хората с аутизъм трябва да разбират английски език. След това им предстои интервю, което е специално адаптирано. Целта е да бъдат подбрани и одобрени 8 души, ако има повече кандидати отговарящи на критериите и за тях ще бъдат потърсени позиции. 

Иновативната програма е доказала своята ефективност в англоезични страни. От 2014 година Австралия прилага методиката и така поставя началото на програмата. След това тя  се прилага успешно и във Великобритания. Данните показват, че над 200 души диагностицирани в аутистичния спектър в двете държави са се реализирали в IT сектора.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img