fbpx
18.5 C
София
12 август 2022 | петък | 11:57

Започна работа координационният център за износ на украинско зърно

Той се намира в Истанбул

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Съвместният координационен център в Истанбул, откъдето ще се извършват инспекции на корабите, превозващи зърно от Украйна, е започнал работа. Това съобщава турският канал “Хабер”, позовавайки се на руското министерство на отбраната.

С посредничеството на Турция и ООН Киев и Москва подписаха, на 22 юли, споразумение в Истанбул за възобновяване на доставките на украинско зърно от черноморски пристанища. Сделката предвижда установяването на съвместен координационен център в Истанбул, който ще извършва инспекции на входовете и изходите на пристанищата и ще гарантира сигурността на маршрутите.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img