fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 06:02

Започна записването на гимназистите след първо класиране (ВИДЕО)

И тази година най-желаните паралелки след 7. клас са с профил „ Чужди езици “ – английски и испански

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

От днес до 15 юли тече записването в гимназиите след първо класиране. Учениците, които искат да се явят на второ класиране, трябва да подадат заявление за това. Според регламента, посочените от кандидата желанията не се пренареждат. Ако кандидатът не подаде документи, отпада и от второ класиране.

И тази година най-желаните паралелки след 7. клас в столицата са с профил „ Чужди езици “ – английски и испански.

Най-много кандидат-гимназисти са поискали да учат в 22. СОУ„ Г.С. Раковски – 2181. На второ място е 32. „ Св. Климент Охридски “ – 2133. След това се нарежда Първа английска гимназия, последвана от испанската „ Мигел де Сервантес “.

Първите учебни заведения в София с най-висок бал са същите, както през 2021 година, само че със замяна на позиции. Списъка води СМГ „ П. Хилендарски “. Тази година на второ място е ТУЕС към ТУ – София. На трета позиция е 91 НЕГ „ Проф. К. Гълъбов “.

11 573 възпитаници от София са взели участие в националното външно оценяване след VII клас по български език и литература. По математика те са 11 541.

Подалите заявление за класиране са 11 008. От тях 1100 не са класирани – 915 от София и 195 от страната, тъй като балът им не е задоволителен за паралелките, които са поискали. Те ще вземат участие автоматизирано във второто класиране.

Резултатите от него ще излязат до 20 юли. Записването е не по-късно
от 22 юли.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img