fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 04:40:29
четвъртък | 26.05.2022 | 04:40:29
16.7 C
София

Започна обработката на зелени площи срещу кърлежи

Дейностите се очаква да приключат до 29-ти април

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Започна първата обработка против кърлежи на терени с обществено значение на територията на община Варна, съобщават от общинското предприятие “Дезинфекция, дезинсекция и дератизация”. Използваните биоциди са предназначени за битова употреба, микрокапсулирани, с ниска токсичност. Третираните площи ще се обозначават с предупредителни табели.

В парковете обработките ще се извършват в късните вечерни или ранните утринни часове, когато посещаемостта е слаба. Дератизациите ще се провеждат  при подходящи климатични условия температура, влажност, вятър, валежи, прорастнала растителност и представеният график може да претърпи корекции. Работните екипи ще уведомяват дежурните отговорни лица в училищата и детските заведения преди началото на всяко предстоящо третиране, съобщават от общинското предприятие.

Дейностите се очаква да приключат до 29-ти април.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук