fbpx
More

  Започна експертния съвет за актуализацията на бюджета и антикризисните мерки

  Предстои финално обсъждане

  Започна експертния съвет на управляващата коалиция, който обсъжда в Министерството на финансите (МФ) актуализацията на бюджета и предложените антикризисни мерки.

  На влизане в сградата на МФ Драгомир Стойнев от БСП заяви, че бюджетът е готов за внасяне, предстои финално обсъждане. Помощта за най-уязвимите ще бъде факт, допълни той.

  Реформи не са заложени, заложени са антикризисните мерки, обясни председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от “Има такъв народ”. Една от реформите, която не виждам, посочи той, е на цялостната социалноосигурителна система заедно с пенсионната, допълни той, цитиран от БТА.

  Има доста заложени реформи, коментира от своя страна председателят на ПГ на “Продължаваме Промяната” Андрей Гюров. Той отбеляза, че има ясен разчет за целия месец юни, за да може бюджетът да мине през парламента и мерките да влязат в сила от 1 юли. Антикризисните мерки са заложени в актуализацията на бюджета, друго, което е заложено, са административни промени в няколко министерства, където се очаква съществено повишение на заплатите, добави депутатът. По думите му това върви с оптимизиране на персонала.