30.11.2022 | сряда | 01:37

Заместник главният прокурор при ВАП Десислава Пиронева и прокурори от ВАП се срещнаха с представители на НСОРБ

Публикувано:

Сподели поста:

Днес, 22.11.2022г., заместникът на главния прокурор при Върховна административна прокуратура (ВАП) Десислава Пиронева и прокурори от отдел „Надзор за законност“ при ВАП се срещнаха с представители на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Прокурор Виктор Малинов – завеждащ  отдел „Надзор за законност“ при ВАП запозна представителите на НСОРБ с правомощията на прокурорите по  реда на надзора за законност.

Директорът на Сдружението Силвия Георгиева очерта групата проблеми, касаещи практиката на Прокуратурата по отношение прилагането на правомощията й по контрол на законодателството, което е пряко свързано и с работата на общинските съвети.

По време на срещата заместникът на главния прокурор, прокурорите от отдела при ВАП и председателите на Управителния съвет на НСОРБ обсъдиха възможностите за взаимодействие в рамките на компетентността си.

„Това е основа за бъдещо сътрудничество в рамките на правомощията, които ни дава Закона, защото е важен общественият интерес и правата на гражданите, и двете страни трябва да се стремим те да бъдат защитени“, заключи заместникът на главния прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура.

newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...