fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 03:46

От здравното министерство: Вероятно ще се премине към онлайн обучение

"Децата разнясат вируса и заразяват родителите си", обясни той

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Съществува вероятност училищата отново да преминат към дистанционна форма на обучение. Това заяви заместник-здравният министър Георги Йорданов в ефира на NOVA. По думите му страната е в подножието на пика на нова вълна.

Бившият депутат от БСП Георги Йорданов става зам.-министър на  здравеопазването - Новини Пловдив
Георги Йорданов е заместник-министър на здравеопазването и заместник-председател на Националния пандемичен комитет

“Следим стриктно училищата. Децата разнасят вируса и заразяват родителите си. Общите проучвания показват, че Омикрон протича по-леко. Това означава, че повече болни ще се лекуват в домашни условия”, каза той.

Йорданов допълни, че здравното ведомство ще увеличи COVID зоните. Той обясни, че проблемът с фалшивите зелени сертификати остава сериозен и допълни, че има заведени 32 дела за издаване на неистински документи.

„Ваксината не е панацея. Тя не ви пази от заразяване, но подпомага за по-лекото протичане на заболяването. За това трябва да се имунизираме”, обясни още зам.-министърът на здравеопазването.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img