Зам.-главният редактор на NewsONE Владимир Христовски изтегли вариант 1 по математика на НВО за 7 клас.

Изпитният вариант, от два възможни, беше изтеглен в присъствието на заместник-министъра на образованието и науката Мария Гайдарова.

„Математиката е точна наука, така че желая успех на всички. Вариантът е номер едно, за да бъдем винаги първи“, каза той.

Гайдарова посочи, че за успеха на седмокласниците и десетокласниците, най-важното е те да бъдат спокойни и да четат внимателно условията, както и да мислят. При затруднения – да се обръщат към квесторите.

„Най-важното е да реализират труда си, който са вложили по максимално най-добрия начин, надяваме се да имат отлични резултати“, заяви тя.

От думите ѝ стана ясно, че не се изискват нови знания от учениците, както и че няма нови моменти. Гайдарова припомни, че и тази година децата могат да използват свитък с формули и в двете части на изпита.

Предишна статияЗасилено полицейско присъствие в Перник
Следваща статияВижте кои столични квартали остават без вода
Avatar photo
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.