fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 06:49

Заков отговори на Нинова: МО е осигурило пълна прозрачност на целия процес по закупуването на вторите F-16

Той припомни, че България трябва да отговори на офертата до началото на ноември

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Министерството на отбраната е осигурило пълната възможна прозрачност на целия процес за закупуването на вторите F-16. Това посочва министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков, който излезе с публикация в своя профил във “Фейсбук”. Тя идва в отговор на действията на БСП и Корнелия Нинова, които в петък напуснаха пленарната зала, когато се обсъждаше тази точка. каза, че е научила за подготвен инвестиционен разход за новите 8 самолета на последното задание на правителството.

Драгомир Заков припомня, че още преди година тогавашният служебен кабинет е изпратил запитване за купуване на вторите осем самолета.

По дати е изброена и хронологията на процеса на информиране на депутатите, обществото и министрите от кабинета.

На оперативното заседание на правителството в четвъртък точката е била обявена като доклад, а не за решение, пояснява той.

В ефира на БНТ, в петък, лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че е научила за подготвен инвестиционен разход за новите 8 самолета на последното задание на правителството.

Драгомир Заков обясни че ВВС имат въпроси, което ще наложи допълнителните разговори. Но пак припомни, че България трябва да отговори на офертата до началото на ноември.

Следващите 8 изтребителя ще струват 1,320 млрд. долара. Парите този път може да бъдат плащани разсрочено.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img