fbpx
16.2 C
София
неделя | 29.05.2022 | 02:19:04
неделя | 29.05.2022 | 02:19:04
16.2 C
София

Заков: До 2027 година може да бъдат доставени и вторите 8 изтребителя F-16

Той посочи, че от 6 до 13 милиарда лева е стойността на техниката, която ще трябва да закупи България

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

До 2027 година може да бъдат доставени и вторите 8 изтребителя Ф-16. Това каза министърът на отбраната Драгомир Заков пред комисията по отбрана. През септември парламентът може да взема решение за тези машини.

В момента Министерството на отбраната много внимателно обмисля какво да поиска от американската страна.

“Продължаваме разговорите с американската страна. Не сме стигнали още до етапа, в който те да ни изпратят ценова оферта. Очаквам това да се случи някъде през юни. Ние сме си поставили като задача в момента да видим много внимателно какви изисквания имаме към самолета, заяви Заков.

Той обясни, че при първия договор поради финансови причини е имало някои липси на способности.

“Сега ние се опитваме да ги компенсираме с втората част, без това да доведе обаче до драстично увеличение на цената”, поясни той.

От 6 до 13 милиарда лева е стойността на техниката, която ще трябва да закупи България, пише БНР. Министър Заков уточни, че към момента дори два процента от Брутния вътрешен продукт не биха били достатъчни за покриване на нуждите.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук