fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:24

Захарова: Русия никога не си е позволявала да се намесва в работите на чужди държави

Тя заяви, че спекулирането с "руската заплаха" за вътрешнополитически и други користни цели е сигурен знак за политическа агония

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова отговори на отправените от премиера в оставка Кирил Петков твърдения в интервю пред “Таймс”. В него Петков говори за руското влияние и че “корупцията е най-добрият инструмент на външната политика на Москва на Балканите”.

“С любопитство се запознахме с интервюто на министър-председателя на България в оставка Кирил Петков. Искрено съчувстваме на неговата загриженост от “дългата ръка” на Кремъл, заяви тя пред агенция “Спутник”.

Тя коментира, че не вижда причина да коментира поотделно всяко едно от умишлено неверните твърдения за руската намеса в работите на България, корупцията като наш “основен външнополитически инструмент” на Балканите и “обработването” на местните политици с екскурзии до Гърция.

“Русия никога не си е позволявала да се намесва в работите на чужди държави, както никога няма да позволи някоя друга държава да се опита да ни налага своето мнение. Спекулирането с “руската заплаха” за вътрешнополитически и други користни цели е сигурен знак за политическа агония”, категорична е Захарова.

Според нея това е очевидно и за българския народ, на който пожела просперитет и прагматично управление, способно да действа на базата на националните интереси, а не на желанието да се угодничи на задокеанските си “партньори”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img