fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 07:16:17
петък | 20.05.2022 | 07:16:17
5.7 C
София

Захарова към моряците от “Царевна”: Попитайте властта си защо наказва тези, които ви спасиха

Тя попита българските власти защо поддържат украинците, които "поставиха под заплаха техния живот и здраве"

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обърна внимание на ситуацията с кораба “Царевна” под български флаг, който се намираше в продължителна блокада в Азовско море, предаде ТАСС.

“Сега членовете на семейства българи благодарение на действията на руските и донецките въоръжени сили благополучно ще се завърнат у дома. И вероятно у тях ще възникнат въпроси към своето ръководство: защо то наказва тези, които ги спасиха, и поддържа украинците, които поставиха под заплаха техния живот и здраве”, написа тя в социалната мрежа “Телеграм”.

ТАСС посочи, че на 13 април петнайсетима членове на екипажа на кораба, от които 14 граждани на България, са били евакуирани в Донецк, откъдето те ще отпътуват за дома, допълва БТА.

По-рано тази седмица българският премиер Кирил Петков, цитиран от БТА, обяви, че четиринадесет български граждани и един украински гражданин, възпитаник на българското Военноморско училище, вече се намират извън пристанището на Мариупол. Предстои групата да се придвижи до Донецк, откъдето ще се завърне в България, информира премиерът. Останалата част от екипажа – трима българи и двама украински граждани, вкл. капитанът на кораба – са останали на плавателния съд по свое желание, добави Кирил Петков.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук