fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 00:50:54
събота | 28.05.2022 | 00:50:54
21.1 C
София

Забраняват полетите над двореца Уиндзор заради Елизабет ІІ

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Забранена за полети зона ще бъде установена на височина 2,5 хиляди фута (762 метра) над резиденцията на британския монарх Елизабет Втора в Уиндзор с цел гарантиране на сигурността й.

Забраната за полети ще влезе в сила от 27 януари. Тя обхваща радиус от 1,4 мили (2,2 километра), предава БТА.

Ако в забранената зона все пак навлезе летателен обект, който при връзка с въздушни диспечери не отговаря, за прехващането му ще бъдат вдигнати изтребители на британските кралски военновъздушни сили.

На 25 декември на територията на Уиндзорския замък, където кралицата посрещаше Рождество Христово, проникна въоръжен мъж. Оказа се, че той страда от психическо разстройство и сега е настанен в специализирано лечебно заведение.

Мъжът твърдял, че искал да отмъсти на британската кралска династия за колониалната политика на Лондон в Индия. Нападателят носел арбалет и малко преди да нахлуе в зоната около замъка, той заплашил в социалната мрежа Снапчат, че ще убие кралицата.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук