fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 14:33

Забранява се косенето на трева до 7 август

Министерството на земеделието предупреди, че при неспазване на предписанието ще бъдат налагани глоби или имуществени санкции съгласно Закона за защита при бедствия

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Със заповед на министъра на земеделието Иван Иванов от 25 юли до 7  август включително се забранява поддържането на постоянно затревените площи и обработваемите земи в състояние, годно за производство, чрез косене. Със същата заповед се ограничава косенето на трева, машинно почистване и почистването на храсти. Целта на налаганите ограничения е отстраняване на източниците на опасност за причиняване на пожари.

Министерството на земеделието предупреждава, че при неспазване на предписанието ще бъдат налагани глоби или имуществени санкции съгласно Закона за защита при бедствия.

Заради наложените ограничения, за този период земеделските производители ще бъдат освободени от задължението да поддържат постоянно затревените площи и обработваемите земи и няма да търпят административни санкции от Държавен фонд “Земеделие”.

Министерството на земеделието напомня отново, че паленето на стърнища е забранено и се наказва.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img